Miten voitan hedelmäpelissä?

Hedelmäpelit ovat tuuripelejä. Sehän on juuri tärkeä osa niiden viehätystä: pelien parissa voi rentoutua, kun pelejä ei voi pelata sen kummemmin hyvin kuin huonostikaan – ei muuta kuin aivot narikkaan!

Tarpeeksi ovelalla ajattelulla hedelmäpeleihin voidaan kuitenkin kehitellä jos jonkinlaiset strategiat ja taktiikat, joilla voittoja voi herua tavallista todennäköisemmin. Tässä pari tällaista vinkkiä hedelmäpeleissä voittamiseen.

Kaikki alkaa voittotaulukosta

Oletko ikinä klikannut esiin hedelmäpelien voittotaulukkoa (paytable)? Tai lukenut niiden ohjeita? Jos et ole, kannattaa aloittaa. Niistä kun voi paljastua yllättäviä asioita.

Yksi tärkeimmistä asioista hedelmäpelejä pelatessa on selvittää miten eri panoksilla voittaa. Useissa peleissä tietyn päävoiton voi voittaa vain, jos pelaa tietyllä panoksella ja tietyn määrän voittolinjoja. Tällöin paras strategia on todellakin pelata niillä panoksilla, joilla pääsee maksimivoittoihin kiinni. Tämä on sama taktiikka kuin mitä pokeriautomaattien pelaajat käyttävät: pokeriautomaateissa kannattaa aina pelata 5 kolikkoa, koska viidellä kolikolla pelatessa pelin suurin voitto on suhteettomasti suurempi kuin muilla kolikkomäärillä.

Kun voittotaulukoita selailee, kiinnittyy huomio siihen, että useimmissa jättipotillisissa peleissä mainitaan että “päävoiton todennäköisyys on sitä suurempi, mitä suuremmalla panoksella pelaat”. Tällaiset merkinnät ovat pelaajan kannalta harmillisia, sillä ne eivät kerro miten panoksen koko päävoiton todennäköisyyteen vaikuttaa.

Toinen asia, joka kannattaa voittotapojen lisäksi huomioida on päävoiton koko (kasvavan jättipotin peleissä). Jos pelin jackpot on suurempi kuin normaalisti, se on “kuuma” ja joku voittanee sen lähiaikoina.

Isot voitot pikkurahalla
Oletamme, että haluat voittaa paljon rahaa sijoittamalla vähän. Olemme lukeneet (oikeasti) satojen hedelmäpelien voittotaulukot ja säännöt ja niiden perusteella tiedämme mikä on paras peli tähän tarkoitukseen.

Paras peli on Mega Fortune.

Jackpotin voittamista ei Mega Fortunessa ole sidottu panoksen kokoon. Joten peliä on parasta pelata pienimmällä panoksella ja kaikilla 25 voittolinjalla. Tällöin pyöräytys maksaa 0,25€. Tämä on äärettömän halpaa verrattuna muihin samanlaisilla jackpoteilla varustettuihin peleihin. Esimerkiksi Beach Life -hedlemäpelin jackpotin tavoittelu maksaa 10€ per pyöräytys! Maksatko jättipottikierroksesta mieluummin 0,25€ vai 10€? Aivan, mekin valitsemme 0,25€.

Yllä neuvottiin ottamaan huomioon myös pelin kuumuus. Netissä on erilaisia taulukoita, joissa kerrotaan jättipottien kuumuus. Mega Fortunen tapauksessa asia paljastuu myös pelivalmistajan sivuilta, joissa kerrotaan että keskimäärin potti voitetaan 4 000 000 kokoisena. Historiaa tutkimalla näemme, että Mega Fortunesta on voitettu 1,5 – 6 miljoonaa euroa. Voidaan siis todellakin sanoa, että 4 miljoonaa euroa lähestyttäessä potti on kuuma.

Yhteenveto:
Paras strategia hedelmäpelien pelaamiseen on pelata Mega Fortunea 0,25€ panoksilla, kun sen potti on yli 3 miljoonaa euroa.