Heads-up pokeria

Heads-up -sittarit (jotka pokeristit lyhentävät näppärästi muotoon HUSNG) ovat hyvin suosittu tapa pelata pokeria. Paitsi suosittuja, heads-up sittarit ovat myös raakoja: peli ei pääty, ennen kuin toinen pelaaja on katkottu ja toinen tuulettaa täydellistä voittoaan.

Heads-up -sittareita pelataan kaikilla tasoilla n. 1 euron panoksista aina tuhansiin euroihin asti. Alempia tasoja (1-100€) pelataan niin paljon, että pelaamaan pääsee milloin vain.

Turnausmaksun huomioiden sinun tulee voittaa 55% pelaamistasi heads-up -sittareista, jotta pääsisit voitolle. Jos pelaat hyvän pokeribonuksen kanssa, vaatimus laskee n. 52%:iin. Toisin sanoen sinun ei tarvitse kuin voittaa 2% enemmän kuin hävitä.

Kun hyppäät mukaan heads-up sittareihin, kohtaat monenlaisia vastustajia. Osa vastustajista on aloittelijoita, jotka toivovat tuplaavansa rahansa survomalla joka jaon all-in. Osa on tiukkoja ja eivät pelaa juuri mitään käsiä. Osa taas pelaa hulvattoman löysästi. Yhtä kaikki, kaikki nämä vihollistyypit ovat voitettavissa.

Helppo tapa päästä hyvään alkuun heads-up -sittareissa on pelata tiukasti ilman positiota ja rennosti napilta. Menestyvät pelaajat pelaavat buttonissa käsistään 75 – 100%. Se paljonko pelaat käsiä ilman positiota, riippuu vastustajasi tyylistä ja omista pelitaidoistasi.

Heads-up sittareiden tärkeä vaihe alkaa, kun jommalla kummalla pelaajalla on jäljellä vain 10 – 12 isoa blindia. Tässä tilanteessa auttaa SAGE tai vastaava matemaattinen järjestelmä, joka suoraan kertoo mitkä kädet pelataan ja mitkä foldataan.

Älä anna sittarin loppuvaiheen matemaattisuuden ja automaattisen pelin (loppu kannattaa pelata täysin orjallisesti SAGE:a noudattaen) hämätä. Mitä paremmin ja taitavammin pelaat alun, sitä useammin vastustajasi on se jolla on enää 10-12 blindiä jäljellä. Ja mitä useammin loppuvaihe alkaa näistä asemista, sitä useammin voitat.

Aseta itsellesi realistinen tavoite heads-up -pokeriin. Hyvä tavoite on esimerkiksi voittaa 60% kaikista HU-sittareista. Sittarit ovat niin nopeita, että jo tällä voittoprosentilla teet hyvät rahat.