Vedonlyönti

Kauan ennen kuin internet oli kaikkien käytössä, soittivat kertoimista tarkat suomalaiset pelaajat Iso-Britanniaan. Iso-Britanniassa puheluun vastasi paikallisen vetofirman suomea puhuva työntekijä, joka kirjasi vedot ylös. Talletukset kulkivat kirjeissä rahana tai shekkeinä, nostot tulivat shekkeinä jotka matkasivat postissa viikkokausia.

Nykyisin kaikki on helpompaa. Netin suomenkielisissä vedonlyöntitoimistoissa kuka tahansa voi lyödä vetoa parilla klikkauksella. Rahat siirtyvät omassa nettipankissa molempiin suuntiin ja kohdevalikoimat ja kertoimet ovat valtaisat.

Netin vetotoimistot

Tässä suomalaisten käyttämiä vedonlyöntifirmoja. Nämä vetotoimistot ovat suomenkielisiä ja voitot ovat verottomia. Kohteissa on ulkomaisten sarjojen lisäksi suomalaiset sarjat aladivareita myöten.

Netissä pelaamisesta

Kun pelaat netissä, sinun on hyvä tietää muutama asia.

Osaa pelit: Netissä voi lyödä vetoa peleissä, joita Suomessa ei ole olemassakaan. Lue ensin ohjeet niin vältyt yllätyksiltä, esimerkiksi erilaiset Aasiassa suositut tasoitusvedot voivat olla säännöiltään yllättävän kinkkisiä. Osa peleistä toimii eri tavalla kuin Suomessa. Esimerkiksi netin tulosvedossa on kiinteät kertoimet (kuten pitkävedossa), ei Suomesta tuttu muuttuva kerroin.

Valitse laji ensiksi: Kun mietit vedonlyöntiä, mieti ensin mitä lajia haluat pelata. Suomessahan ensin katsotaan listaa ja sitten valitaan listalta mitä pelataan. Netissä voit ensin valita mitä pelaat ja sitten katsoa listaa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että netin vetotoimistot ovat niin suuria, että niiden listoilla ovat käytännössä kaikki urheilulajit ja sarjat joita maapallolta löytyy. Listoilta löytyy käytännössä kaikki jalkapallo ja muut palloilusarjat, F1, ralli, vapaaottelu, nyrkkeily, kriketti, amerikkalainen jalkapallo, NBA, NHL … ihan mitä tahansa.

Rahansiirrot: Siirrä rahat nettipankissa. Yleensä tätä vaihtoehtoa kutsutaan vetosivun kassalla nimellä Euteller rahat välittävän Euteller-firman mukaan. Nettipankissa siirrät rahat omilla pankkitunnuksillasi ja rahat ovat viiveettä perillä. Nostot tulevat vastakkaiseen suuntaan. Nostaessa tiedosta, että ensimmäisen noston yhteydessä joudut useimmiten todistamaan henkilöllisyytesi lähettämällä kuvan henkkareistasi. Tämä on täysin normaali käytäntö.

Bonukset: Netissä vedonlyöntiin saa bonuksia. Bonukset ovat ylimääräistä, omaa talletusta vastaan saatavaa rahaa. Bonus voi esimerkiksi olla ensimmäisen talletuksen suuruinen. Huomaa, että jos otat bonuksen (bonuksesta voi kieltäytyä) sen nostamista rajoittaa kierrätysvaatimus. Kierrätysvaatimus tarkoittaa sitä, että vedonlyöntiä pitää pelata tietyllä summalla, esimerkiksi 20*bonuksen koko, ennen kuin rahat voi nostaa. Useimmat pelaajat ottavat bonuksen, mutta jos ajattelit pelata vaikka vain yhtä matsia, kysy ensin vetofirmalta voitko tallettaa ilman bonusta (tämä onnistuu lähes aina).

Maksimivedot: Useimmat netin vetofirmat pitävät kohteissaan erilaisia maksimipanoksia. Urheilussa raja ei tule usein vastaan, mutta erikoisemmissa vedoissa (vaalit, laulukilpailut) panosraja voi olla vain satasen tai pari.

Leave a Comment